Прожитковий мінімум у цінах червня 2017 року

8 серпня 2017,Публікації » Новини

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах червня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 3050 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 499 грн).

Розмір прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років – 2 902 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 522 грн, для працездатних осіб – 3159 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3 924 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2 580 гривень.

Таким чином, офіційна величина прожиткового мінімуму в середньому на одну особу, встановлена на червень 2017 року статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік»,занижена порівняно з фактичним розміром прожиткового мінімуму на одну особу на 1426 грн або на 87,81%, а для працездатної особи на 2240 грн або 133,02%.

За матеріалами ФПУ

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку