16 серпня 2017,Публікації » Новини

Методичні рекомендації викладання навчальних предметів у школах в 2017-2018 роціДо уваги керівників загальноосвітніх навчальних закладів та вчителів! Інформуємо, що Міністерство освіти і науки України розробило та надіслало для практичного використання методичні рекомендації викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017-2018 навчальному році.

Відповідний лист був надісланий до управлінь (департаментів) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та Інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Рекомендації містять особливості навчання дітей у початковій школі та особливості викладання шкільних предметів учням 5-9-х і 10-11-х класів.

Документ містить посилання на навчальні програми, за якими навчатимуться учні, форми оцінювання, види контролю їх знань, час для вивчення окремих тем, переліки нормативних документів, якими мають користуватись учителі-предметники та інші особливості вивчення кожного предмета.

Подивитися рекомендації можна тут mon_metod_rekom_2017.pdf [1.61 Mb] (cкачувань: 95)

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку