До перших класів піде 408 тисяч 208 першачків

16 серпня 2017,Публікації » Новини

До перших класів піде 408 тисяч 208 першачківУ День Знань до першого класу підуть 408 тисяч 208 першокласників. Про це під час селекторної наради повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, найбільшу кількість першокласників приймуть Дніпропетровська та Одеська області, а також Київ.

«Найбільший набір першачків у сільській місцевості передбачається у Львівській та Закарпатській областях», - розповіла Гриневич.

Вона також зазначила, що і за рахунок державного бюджету, і за рахунок місцевих бюджетів інвестиції в освіту поступово зростають.

«Уряд інвестує в освіту – це послідовна політика. Порівняно з бюджетом 2016 року, цього року видатки на освіту збільшено з 5,72% ВВП до 6,52% ВВП. Загалом зведений бюджет на освіту цього року складає 168,6 млрд грн проти 129,4 млрд минулого року», - повідомила міністр.

Як відомо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів про намір закласти у бюджет на 2018 рік підвищення зарплати вчителів.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку