17 серпня 2017,Публікації » Новини

22 серпня в Києві пройде конференція освітян, присвячена Новій українській школі22 серпня на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбудеться конференція педагогічних працівників «Нова українська школа – 2017-2018 навчальний рік. Старт чи продовження поступу». У конференції візьмуть участь близько тисячі освітян міста, які в новому навчальному році реалізуватимуть концепцію «Нової української школи».

У рамках конференції педагогічні працівники ознайомляться із запропонованими засобами навчання, формуванням дизайну сучасного освітнього простору, візьмуть участь у виставках, інтерактивних презентаціях, обговореннях, вільному спілкуванні учасників, онлайн-трансляції у соціальних мережах, міні-інтерв’ю тощо.

Зокрема, освітні працівники та управлінці спробують розібратись та знайти рішення, які допоможуть у найближчому майбутньому змінити систему освіти, зробивши її більш відкритою, доступною та якісною. Присутні ставитимуть та обговорюватимуть питання, зокрема, щодо роботи школи:

• на принципах партнерства, де батьки – партнери;
  • в якій працює вмотивований вчитель, із можливістю вибору інституцій для підвищення кваліфікації;
  • в якій навчання триватиме до 12 років і матиме три рівні – початкову, базову середню та профільну середню;
  • де самостійно обиратимуть навчальні програми, складатимуть навчальні плани;
  • де керівника навчального закладу обиратимуть на конкурсній основі та він зможе обіймати посаду не більше як два терміни поспіль;
  • з повною прозорістю фінансування, з обов’язковим оприлюдненням всіх коштів, які надходять з бюджету та з інших джерел фінансування;
  • в якій спільно з однолітками навчатимуться учні з особливими освітніми потребами тощо.

Для освітян Києва працюватимуть:

• інтерактивні експозиції видавництв (ТМ «Розумники», ВД «Освіта», видавництво «Ранок», «КМ Медіа», «Грамота», «Генеза», «Літера», «Аспект»);
  • презентації – «Віртуальна реальність: освітні можливості», ТМ «Lego», магнітних і маркерних фарб, плівок,  «Blackboard» тощо;
  • клас змішаного навчання;
  • педагогічні студії щодо реалізації ідей Нової української школи (воркшопи, круглі столи, експертні групи);
  • виставка  сучасного презентаційного обладнання «Inter Systems» (смарт-дошки, проектори, документ-камери);
  • презентація еволюція освітнього середовища;
  • представлення інклюзивного середовища освітнього закладу;
  • презентація програми «Lions Quest» – педагогіка партнерства у дії;
  • програми професійного розвитку педагогічних працівників навчальних закладів м. Києва у 2017-2018 н. р.;
  • тренінг «Лідерство – основа управлінської компетентності директора навчального закладу»;
  • дискусія «Дикласно-урочна система в контексті розбудови української школи»;
  • майстер-клас «Цифрові  технології в сучасній школі»;
  • тренінг «Створення інформаційно-освітнього середовища навчального закладу»;
  • майстер-клас «STEM: конструювання навчальних експериментальних систем»;
  • круглий стіл із теми: «Творчий потенціал першокласника і психофізіологічні  можливості: міфи  та реальність»;
  • презентація-дискусія «Автономія навчального закладу: виклики і ризики»;
  • урок української мови для директора школи;
  • презентація проекту «Країна  дитячих мрій»;
  • презентація дизайну інклюзивного класу, інклюзивного спортивного залу, сучасного класу;
  • презентація «Е-уроки для вчителя та учня»;
  • урок-вистава в початковій школі «Як ми врятуємо світ?!» (дитячий театр Петра Маги);
  • відкритий бінарний  урок в Новій українській школі.

Також у рамках проведення серпневої конференції Департаментом освіти і науки, молоді та спорту ініційовано конкурс дизайн-проектів серед загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів «Kyiv EdSpace».

За матеріалами КМДА

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку