Святошинці вийдуть на мирну акцію протесту

13 жовтня 2017,Публікації » Новини

12 жовтня у Святошинському районі міста Києва обговорювалося питання недофінансування освітньої галузі. Під час зустрічі з головами первинних профспілкових організацій району голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь звернув увагу на проблеми, з якими доведеться стикатися педагогам. Зокрема, через недофінансування галузі можливе скорочення працівників закладів освіти та невиплата надбавок за престижність педагогічної праці й складність і напруженість у роботі.

У цьому році галузь освіти може недоотримати з бюджету близько 1,2 млрд. грн. Адже в проекті бюджету України передбачено 2,7 млрд. грн., а необхідно 3,9 млрд. грн. Враховуючи ситуацію, яка склалася, освітяни району вирішили 1 листопада 2017 року вийти на мирну акцію протесту, щоб захистити свої права.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку