Кожен другий освітянин готовий вийти на мирну акцію протесту

18 жовтня 2017,Публікації » Новини

Кожен другий освітянин готовий вийти на мирну акцію протесту17 жовтня у Солом’янському районі міста Києва відбулася зустріч голів первинних профспілкових організацій з головою Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександром Яцунем.

У ході зустрічі було порушено ряд питань, які вже декілька місяців обговорюються в колективах. Одним із них стало недофінансування освітньої галузі. Працівники закладів освіти обурені, що вкотре галузь освіти може недоотримати з бюджету близько 1,2 млрд. грн.

Не менш важливим для них залишається питання про те чого очікувати від нового Закону України «Про освіту», яким чином відбуватиметься сертифікація та як надаватиметься творча відпустка.

Освітян також хвилювало питання пенсійної реформи, як нараховуватиметься страховий стаж і яку він гратиме роль при виході на пенсію.

Також присутніх цікавило питання виборів директорів: яку у цьому процесі братимуть участь колективи і чи буде враховано їхню думку.

Проте незважаючи на ряд цих питань, для освітян на сьогоднішній день першочерговим залишається належне фінансування галузі.

І якщо це питання не буде вирішено, 1 листопада 2017 року  кожен другий освітянин вийде на мирну акцію протесту, щоб вкотре відстояти свої права.

Кожен другий освітянин готовий вийти на мирну акцію протесту Кожен другий освітянин готовий вийти на мирну акцію протесту Кожен другий освітянин готовий вийти на мирну акцію протесту

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку