Роль профспілки у формуванні та реалізації корпоративної місії ВНЗ

19 жовтня 2017,Публікації » Новини

Роль профспілки у формуванні та реалізації корпоративної місії ВНЗ18 жовтня 2017 року у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана відбувся семінар на тему: «Роль профспілки у формуванні та реалізації корпоративної місії вищого навчального закладу».

Зі вступним словом виступив ректор університету Дмитро Лук’яненко, який зазначив, що ставши ректором, переглянув своє ставлення до профспілки. «Сьогодні наші дії спрямовані на соціальний діалог та конструктивне партнерство з профспілкою», - наголосив ректор.

Також перед учасниками заходу виступив голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, який зауважив, що освіта постійно реформується, і це неабияк відображається на вищій школі, яка тепер має будувати свою стратегію виходу на зовнішній і внутрішній ринок праці. Олександр Яцунь підкреслив, які б освітні реформи не відбувалися в країні профспілка відстоюватиме права та інтереси своїх спілчан.

Під час семінару з доповіддю виступив голова первинної профспілкової організації викладачів вишу Богдан Стеценко, який розповів про трансформацію місії профспілок та ВНЗ в умовах загострення соціальних конфліктів. За словами Богдана Стеценка, профспілки зобов’язані переорієнтувати суспільство з суто розподілу матеріальних благ на захист інтересів. Серед основних пріоритетів 2017 року щодо спільної діяльності керівництва вишу та профспілки доповідач виокремив підготовку й підписання Колективного договору з чіткими критеріями та механізмами безумовного виконання зобов’язань адміністрації університету з оплати і матеріального стимулювання праці. Ще одним із пріоритетів стало розширення бази отримання додаткового заробітку в межах університету, тобто участь у програмах надання додаткових освітніх, наукових та консультаційних послуг тощо. Також Богдан Стеценко порушив питання національного рівня діяльності профспілок, а саме: жорстка позиція щодо фінансування освіти, відмова від будь-яких форм кон’юнктурної співпраці з політичними партіями та блоками, активізація присутності профспілок у медіа-просторі. На останньому свою увагу зосередив кандидат економічних наук, доцент Андрій Чужиков, який розповів про взаємодію ЗМІ – ВНЗ – Профспілки. Він зосередив увагу присутніх на ролі соціальних мереж у формуванні суспільної думки щодо актуальних питань вищої освіти та діяльності профспілок.

Наприкінці заходу учасники семінару наголосили на тому, що попереду ще багато планів і перспектив, які потрібно впроваджувати, і головною перспективою виступає забезпечення умов гідної праці працівників та максимальне розкриття творчого потенціалу особистостей.

Роль профспілки у формуванні та реалізації корпоративної місії ВНЗ

Прес-служба КМОППОіНУ