Щодо безперешкодного доступу до приміщень студентських гуртожитків

17 листопада 2017,Публікації » Новини

Щодо безперешкодного доступу до приміщень студентських гуртожитківУ листі № 1/9-550 від 17 листопада 2015 року Міністерство освіти і науки України звертало увагу на недопущення зловживання службовим становищем та порушення прав осіб, які проживають в студентських гуртожитках.

У листі № 1/9-577 від 31 жовтня 2017 року Міністерство освіти і науки України зауважило, що відповідно до пункту 8 частини першої статті 62 Закону України «Про вищу освіту» встановлення часових обмежень доступу до гуртожитків здобувачів вищої освіти - мешканців гуртожитків є протиправним.

Окрім того, Міністерство освіти повідомлило про необхідність приведення локальних нормативно-правових актів закладу вищої освіти у відповідність із законодавством, зокрема в частині дотримання прав здобувачів вищої освіти мешканців гуртожитків.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку