Київрада закликає Парламент забезпечити освітню субвенцію для столиці у повному обсязі

22 листопада 2017,Публікації » Новини

Київрада закликає парламент забезпечити освітню субвенцію для столиці у повному обсязі

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України щодо обсягів субвенції у галузі освіти.

У відповідному зверненні наголошується на необхідності переглянути розмір субвенції в галузі освіти для Києва на наступний рік. Зменшення державного фінансування може призвести до скорочення заробітних плат та невиплати надбавок освітянам, а також стати причиною зриву імплементації нового закону «Про освіту».

«14 листопада Верховна Рада прийняла до розгляду проект державного бюджету України на 2018 рік, де Києву передбачена освітня субвенція  в розмірі 2,7 мільярдів гривень, що на 1,2 мільярди менше від загальної потреби. Загалом, цього року було використано нову формулу розподілу субвенції, яка є дискримінаційною для столиці. На що, зокрема, вимагали звернути увагу освітяни під час нещодавньої 20-тисячної акції протесту», - повідомила ініціатор відповідного звернення, депутат Київради Ганна Старостенко.

Зокрема в новій формулі не було враховано низки коригуючих коефіцієнтів, зокрема і приведення кількості педагогічних ставок у зв’язку з поділом класів на групи при вивченні окремих предметів у школах та коефіцієнт розміру підвищення посадових окладів за спеціалізацією навчальних закладів.

"На нашу думку, економія бюджетних коштів за рахунок звуження гарантій освітян є неприпустимою. Тож, ми просимо парламент передбачити у головному кошторисі країни на наступний рік освітню субвенцію у сумі 3,9 мільярдів гривень у повному обсязі. Ми дуже сподіваємося, що народні обранці нас почують», - резюмувала депутат.

Відповідне звернення до Верховної Ради підтримали 84 депутати.

За матеріалами сайту Київької міської Ради

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку