Фізкультуру у школах будуть учити в теорії

Фізкультуру у школах будуть учити в теорії Як повідомлялось раніше, Міністерство освіти і науки (МОН) запроваджує нову шкільну програму фізичного виховання. Відтепер українським школярам не обов'язково здавати нормативи, але будуть перевіряти теоретичні знання.

Скоротити фізичні навантаження чиновники вирішили після торішньої серії смертей у шкільних спортзалах. З новою програмою змінилися і підходи в оцінюванні учнів. Відтепер бал виставляють не тільки за норматив, але і за теоретичний матеріал, техніку виконання вправи і роботу на уроці.

Що робити на фізкультурі, повинні вирішити самі учні. Чи то грати в пінг-понг, або ганяти м'яч на футбольному полі. Але до 1 жовтня - ніяких нормативів. Верхня межа нормативів не змінилася, а от середня - істотно зменшилась.

За даними медиків, зараз серед школярів багато дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Тому експерти попереджають, зменшення активності може привести до неповноцінного розвитку і буде сприяти ранньому старінню організму.

Нагадаємо, у серпні цього року Міністерство освіти і науки України затвердило нову навчальну програму з фізичної культури для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!