Кабмін перегляне стипендії для учнів ПТУ і студентів ВНЗ

7 вересня 2009,Новини, Вища освіта

Кабмін перегляне стипендії для учнів ПТУ і студентів ВНЗКабінет міністрів України пропонує встановити мінімальні стипендії для професійно-технічних учнів навчальних закладів у розмірі 200 грн, для студентів ВНЗ 1-2-го рівня акредитації - у розмірі 400 грн на місяць, 3-4-го рівня - 530 грн.

Такі цифри містяться в записці пояснення до проекту розрахунків показників місцевих бюджетів і міжбюджетних трансфертів на 2010 рік.

Мінімальний розмір стипендії для учнів профтехучилищ з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, пропонується встановити у розмірі 550 грн на місяць, для студентів цієї ж категорії ВНЗ 1-4-го рівня акредитації - 1160 грн на місяць.

Додатково місцевим бюджетам враховані витрати на виплату стипендій в сумі 139,9 млн грн.