Акція протесту освітян ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації

7 грудня 2017,Публікації » Новини

Акція протесту освітян ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації6 грудня 2017 року відбулася акція протесту представників технікумів та коледжів зі всіх регіонів країни.

Учасники висловили стурбованість зростаючою соціальною напругою у зв’язку з передачею вищих навчальних закладів на місцеве фінансування. Виступаючі зазначали, що позбавлення навчальних закладів державного фінансування може призвести до скорочення мережі закладів, а в деяких випадках і закриття.

Головний посил пікетувальників до членів Кабінету Міністрів України та депутатів Верховної Ради України – не допустити передачу фінансування вищих навчальних закладів I – II рівнів акредитації з Державного бюджету України на місцеві бюджети та зберегти чинний порядок їх фінансування.

Також учасники акції протесту вимагали передбачити видатки на освітню субвенцію для міста Києва в розмірі 3,9 млрд. грн. для забезпечення виплати заробітної плати освітянам у повному обсязі.

Спільними зусиллями нам вдасться досягнути результатів.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку