Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України

9 січня 2018,Публікації » Новини

З 1 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 7 грудня 2017 року №2233-VIII.

Законом передбачаються видатки на підготовку кадрів у професійно-технічних навчальних закладах (раніше – тільки кваліфікованих робітників).

Освітня субвенція спрямовуватиметься, в тому числі на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівниківвищих навчальних заклади І-ІІ рівнів акредитації державної та комунальної власності в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти.

Передбачається надання місцевим бюджетам додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти. Розподіл дотації між відповідними бюджетами визначатиметься з урахуванням таких параметрів як кількість населення, надходження доходів місцевих бюджетів, приведеного індексу відносної податкоспроможності зведеного бюджету.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку