КМОППОіНУ звернулася до Президента та Прем'єр-міністра України

29 січня 2018,Публікації » Новини

КМОППОіНУ звернулася до Президента та Прем'єр-міністра України

25 січня 2018 року Кабінетом Міністрів України було оприлюднено постанову КМУ від 11 січня 2018 р. № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників». Цим документом передбачено підвищення з 1 січня 2018 року заробітної плати педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції. Таке зростання забезпечується шляхом підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) цих працівників на 10 %.

Таким чином, з 1 січня 2018 року, заробітна плата педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції (наприклад, вчителів ЗНЗ) збільшиться на 21%.

Заробітна плата педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету (наприклад педагогів дошкільних та позашкільних навчальних закладів) з 1 січня 2018 року збільшується лише на 10% (за рахунок підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, з якого розраховуються посадові оклади (ставки заробітної плати) працівників).

У науково-педагогічних працівників з 1 січня 2018 року заробітна плата збільшиться на 10 % (за рахунок підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, з якого розраховуються посадові оклади (ставки заробітної плати) працівників).

Вважаємо такий вибірковий підхід влади до різних категорій освітян несправедливим і дискримінаційним.

У звязку з цим, КМОППОіНУ звернулася до Президента та Прем'єр-міністра України з вимогою прийняти рішення яким

• збільшити з 01.01.2018 року додатково на 10% посадові оклади педагогічним та науково-педагогічним працівникам ВНЗ;
  • збільшити з 01.01.2018 року додатково на 10% посадові оклади педагогічним працівникам ДНЗ, ПНЗ, або, як мінімум, рекомендувати органам місцевого самоврядування приймати власні рішення стосовно такого підвищення.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН