Щодо підвищення соціальних гарантій освітянам столиці

8 лютого 2018,Публікації » Новини

Щодо підвищення соціальних гарантій освітянам столиці

8 лютого 2018 року на засіданні Київської міської ради Київський міський голова В. Кличко підбив підсумки роботи столичної влади за 2017-й рік і окреслив плани, які втілюватимуть у Києві цього року. Зокрема, Віталій Кличко зазначив, що з метою вирівнювання розміру заробітної плати всіх категорій педагогічних працівників надбавка за складність та напруженість у роботі працівникам дошкільних та позашкільних закладів освіти міста Києва виплачуватиметься у розмірі 30% посадового окладу.

Зазначимо, що відповідно до постанови КМУ від 23.03.2011 № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» право на надбавку в розмірі до 30 відсотків з 1 січня 2018 р. мають керівники закладів загальної середньої освіти, їх заступники, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителі та викладачі закладів професійної (професійно-технічної) і вищої освіти, які викладають предмети згідно з відповідним Державним стандартом загальної середньої освіти.

Таким чином з 1 січня 2018 року вчителям закладів загальної середньої освіти виплачуватимуть:

• надбавку за престижність педагогічної праці в розмірі 30% посадового окладу;
  • надбавку за складність і напруженість у роботі в розмірі 20% посадового окладу.

Педагогам закладів дошкільної та позашкільної освіти виплачуватимуть:

• надбавку за престижність педагогічної праці в розмірі 20% посадового окладу;
  • надбавку за складність і напруженість у роботі в розмірі 30% посадового окладу.

Такі розміри підвищень стали можливими завдяки ефективній співпраці профспілкової сторони з соціальними партнерами – Київською міською державною адміністрацією та Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради (КМДА).

Що ж стосується науково-педагогічних працівників, то з 1 січня 2018 року їхня заробітна плата збільшується лише на 10 % (за рахунок підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, з якого розраховуються посадові оклади (ставки заробітної плати) працівників).

У зв’язку з цим, КМОППОіНУ звернулася до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підвищення розмірів заробітної плати науково-педагогічних працівників.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН