МОН запровадить експеримент підготовки вчителів за інноваційними технологіями

МОН запровадить експеримент підготовки вчителів за інноваційними технологіямиПри Міністерстві освіти і науки України створена робоча група з організації та проведення експерименту з підготовки педагогічних працівників за інноваційними технологіями. Таке рішення було прийняте на спільній нараді ректорів класичних та педагогічних університетів 10 вересня 2009 року.

МОН пропонує ввести "послідовну" модель підготовки педагогічних працівників у класичних університетах. "Запровадження у класичних університетах "послідовної" моделі підготовки буде оптимальним рішенням, - сказав заступник міністра освіти і науки Тарас Фініков. - У цьому випадку на завершальному етапі навчання студенти зможуть здобути ґрунтовну теоретичну підготовку, що охоплює різноманітні дисципліни й спецкурси, а не зводиться тільки до вивчення базових курсів педагогіки, психології й методики, так і практичну через участь у тривалій та ефективній педагогічній практиці".
"Послідовна" модель навчання передбачає на першому етапі педагогічної освіти, а дисципліни психолого-педагогічного циклу й навчальну практику - на завершальному етапі.

Тарас Фініков також окреслив найважливіші завдання з підготовки педагогічних працівників за інноваційними технологіями:

1. Розпочати підготовку до запровадження експерименту з підготовки вчителів за інноваційними технологіями та визначити університети, на базі яких буде проведено експеримент;

2. Впровадити при прийомі до ВНЗ психолого-педагогічного тестування для абітурієнтів, які вступають на педагогічні напрями (спеціальності);

3. Розробити нормативно-правові документи, які б дозволяли класичним і педагогічним університетам розміщувати представництва кафедр методик викладання шкільних предметів при загальноосвітніх навчальних закладах;

4. Створити консорціуми класичних, педагогічних університетів, інститутів підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які б об'єднали свої можливості для трансформації програм підвищення кваліфікації в програми професійного розвитку педагогів впродовж життя.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!