25 травня 2018,Публікації » Новини

24 травня 2018 року відбулися загальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів та установ освіти м. Києва. Зал Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» ледь вмістив усіх профспілкових лідерів, яких делегували трудові колективи шкіл, садочків, вишів м. Києва та від студентства.

У роботі загальних зборів голів ПК взяли участь понад 1400 освітян, соціальні партнери, а також делегація представників ізраїльських профспілок м. Натанія під очільництвом Моше Самія.

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо дефіциту освітньої субвенції, підвищення тарифів на проїзд у міському комунальному транспорті міста Києва, інших нагальних питань, учасники зборів ухвалили резолюцію, у якій містяться вимоги до Кабінету Міністрів України:

• невідкладно збільшити обсяг освітньої субвенції для м. Києва на 865 млн. грн.
  • встановити посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат у 2019 році, а для науково-педагогічних працівників – удвічі вище.
  • забезпечити обсяг видатків на освіту не менше 7% валового внутрішнього продукту відповідно до статті 78 Закону України "Про освіту", у тому числі для сплати вищими навчальними закладами комунальних послуг в повному обсязі.
  • розробити та подати до ВРУ законопроект про внесення змін до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» щодо діяльності вечірніх (змінних) шкіл II-III ступенів – як освітніх закладів для осіб, які не мають можливості навчатися у школах з денною формою навчання.
  • розробити та подати до ВРУ законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України, Закону України "Про оплату праці" щодо виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат.
  • встановити надбавку за престижність педагогічної праці тренерам-викладачам дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Окрім того, в Резолюції передбачено вимогу до КМДА не підвищувати тарифи на проїзд у міському комунальному транспорті (адже зростання тарифів відбере у кожної освітянської сім’ї в середньому 15% місячного доходу).

За інформацією соціальних партнерів коштів у столичній казні, призначених на оплату праці освітян в повному обсязі, залишилося лише до 01.09.2018.

У разі зменшення заробітної плати освітян з 01.09.2018 р. внаслідок недостатнього обсягу освітньої субвенції КМОППОіНУ змушена буде розпочати активні протестні дії, у тому числі входження у колективний трудовий спір!

В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!

Спонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. КиєваСпонукання уряду до конструктиву – лейтмотив загальних зборів голів ППО закладів та установ освіти м. Києва

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018