7 червня 2018,Публікації » Новини

7 червня 2018 року в прес-центрі ІА «Главком» відбулася прес-конференція на тему: «Освітяни столиці: реакція на сучасні виклики та загрози».

Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь у своєму виступі зосередив увагу на питанні дефіциту освітньої субвенції для м. Києва. Так, відповідно до Додатку №6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» розмір освітньої субвенції м. Києву на 2018 рік становить 2,8 млрд. грн. Зазначений обсяг видатків розподілений за новою формулою, на 0,3 млрд. грн менше, ніж було виділено у 2017 році. Наразі потреба додаткового обсягу освітньої субвенції для м. Києва на 2018 рік складає 865 млн. грн. Такий обсяг недофінансування може призвести до скасування чи зменшення розміру надбавок за престижність педагогічної праці, за складність і напруженість у роботі, грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання посадових обов’язків тощо. «У разі зменшення заробітної плати з 01.09.2018 р. внаслідок недостатнього обсягу освітньої субвенції, освітяни розпочнуть активні протестні дії, у тому числі страйк!» - наголосив Олександр Яцунь.

Окрім того, на прес-конференції були обговорені питання щодо прискорення будівництва житла для освітян столиці, підвищення тарифів на проїзд у громадському комунальному транспорті та недопущення перепрофілювання будівлі Київського міського будинку учителя.

«Освітяни столиці: реакція на сучасні виклики та загрози» - прес-конференція у «Главкомі»«Освітяни столиці: реакція на сучасні виклики та загрози» - прес-конференція у «Главкомі»«Освітяни столиці: реакція на сучасні виклики та загрози» - прес-конференція у «Главкомі»«Освітяни столиці: реакція на сучасні виклики та загрози» - прес-конференція у «Главкомі»«Освітяни столиці: реакція на сучасні виклики та загрози» - прес-конференція у «Главкомі»