23 липня 2018,Публікації » Новини

Щодо присвоєння при призначенні на посаду вчителя кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії" особі, яка має науковий ступіньЗгідно з п. 5 Порядку присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 23.12.2015 р. № 1109, особі, яка має науковий ступінь, при призначенні на посаду педагогічного працівника присвоюється кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», якщо на цій посаді передбачено присвоєння кваліфікаційних категорій.

У листі Міністерства освіти і науки від 29.02.2016 №2/1-13-360-16 надане роз’яснення, у якому зазначається, що при призначенні на педагогічні посади осіб, які мають наукові ступені, працівникам присвоюється кваліфікаційна категорія "спеціаліст вищої категорії", яка найбільшою мірою узгоджується з високою кваліфікацією і професійним досвідом запрошеного на роботу фахівця.

Таким чином, вчителю, який має науковий ступінь та якого прийняли на роботу після введення в дію постанови КМУ від 23.12.2015 р. № 1109, має здійснюватися оплата праці за кваліфікаційною категорією «спеціаліст вищої категорії». Нарахування такому працівникові заробітної плати за іншою кваліфікаційною категорією є порушенням чинного законодавства.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018