Прем'єр-міністр хоче збільшити зарплату вчителям на 20%

Прем'єр-міністр хоче збільшити зарплату вчителям на 20% Для працівників освіти, охорони здоров'я, бібліотекарів і працівників будинків культури в проекті державного бюджету на 2010 рік передбачено збільшення оплати праці в середньому на 20%.Про це на нараді Національної економічної ради за участю представників уряду, працедавців і профспілок повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми виділили в першу чергу вчителів, яким в середньому на 20% по країні через систему спеціальних доплат буде збільшена оплата праці", - сказала прем'єр.
Крім того, за словами Тимошенко, аналогічне підвищення оплати праці у вигляді доплати за стаж роботи передбачене працівникам охорони здоров'я.

Також спеціальні доплати, що збільшують оплату праці на 20%, передбачені працівникам бібліотек і будинків культури.
Тимошенко повідомила, що в проекті держбюджету-2010 передбачені спеціальні виплати на придбання медикаментів для пенсіонерів, що одержують пенсію менше 1 тис. грн.

Прем'єр також заявила, що з 1 грудня 2010 року набирає чинності застосування норм єдиної тарифної сітки для всіх категорій працівників, які передбачають, що розмір 1 розряду по тарифній сітці буде не менше рівня мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила проіндексувати заробітну плату працівників бюджетної сфери відповідно до реального зафіксованого показника інфляції.

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...