Обговорюємо програму "ОСВІТА КИЄВА 2019 – 2023 РОКИ"

4 вересня 2018,Публікації » Новини

Обговорюємо програму "ОСВІТА КИЄВА 2019 – 2023 РОКИ"

4 вересня 2018 р. відбулося спільне засідання робочої групи та членів Колегії Департаменту освіти і науки з обговорення проекту Міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки» Програма Комплексна. Програма розрахована на 5 років у рамках імплементації Закону України «Про освіту» та включає в себе 11 підпрограм.

Орієнтовна вартість фінансування програми з бюджету Києва становить понад 40 млрд. грн. Планується розширення мережі закладів дошкільної освіти; створення закладів різних типів і форм власності; впровадження принципу «Гроші ходять за дитиною»; створення умов для підготовки вчителя Нової української школи; перехід ЗЗСО на НУШ та забезпечення академічної, організаційної, фінансової, кадрової автономії закладів освіти.

Також передбачаються бюджетні кошти на розвиток інклюзивної освіти у розмірі 2 млрд. грн. та забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами. Створення інклюзивно-ресурсних центрів, ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти.

Для позашкільної освіти передбачаються кошти на створення центру дитячої науки та впровадження пілотних проектів (допрофільна підготовка, модернізація змісту позашкільної освіти, музейна педагогіка тощо).

Передбачається безоплатна передача до комунальної власності цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Повний текст проекту програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки» для обговорення

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018