Профспілка освітян Києва йде на масштабні протестні заходи

27 вересня 2018,Публікації » Новини

Профспілка освітян Києва йде на масштабні протестні заходи

26 вересня 2018 року в Центрі культури та мистецтв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулися збори голів первинних профспілкових організацій закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, вищої освіти м. Києва, під час яких було обговорено питання недостатнього обсягу освітньої субвенції для м. Києва.

Завдяки такому «подарунку» від КМУ освітяни столиці не отримають грошову винагороду до Дня працівників освіти, скасовуються надбавки за престижність педагогічної праці, складність і напруженість у роботі.

У зв’язку з цим, станом на 26 вересня цього року освітяни зібрали понад 50 тис. підписів на підтримку звернення до КМУ щодо збільшення обсягу освітньої субвенції для м. Києва.

Участь у роботі зборів взяли заступники голови Київської міської державної адміністрації Мондриївський В.М. та Старостенко Г.В., перший заступник директора Департаменту освіти і науки Челомбітько В.Ю.

На зборах одноголосно вирішено провести 04 жовтня 2018 року акцію протесту освітян столиці (орієнтовна кількість учасників - 50 тис.).

Повний текст резолюції

У разі ігнорування законних прав освітян другим кроком буде одноденний страйк, а третім кроком - безстроковий.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018