Всеукраїнський протест профспілок: разом за свої прав

17 жовтня 2018,Публікації » Новини

Всеукраїнський протест профспілок: разом за свої прав

Сьогодні, 17 жовтня 2018 року, у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві відбулася всеукраїнська акція протесту профспілок.

На мітингу в Урядовому кварталі перед пікетом виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова профспілки шахтарів України Віктор Турманов, голова Київської міської організації Профспілки освітян Олександр Яцунь та інші представники трудових колективів – працівників бюджетної сфери, виробничників.

Голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь у своєму виступі зупинився на необхідності передбачити у проекті Державного бюджету України на 2019 р. кошти на виконання вимог ст. 61 Закону України «Про освіту» щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат, а найменшого посадового окладу науково-педагогічного працівника на 25 відсотків вище посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії.

Окрім того, учасники акції протесту вимагали підвищення рівня пенсій; встановлення у Державному бюджеті України на 2019 рік розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні, не меншому: з 1 січня – 5167 гривень, з 1 липня – 5335 гривень, з 1 грудня – 5503 гривні; встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня у розмірі 7 751 гривні, з 1 липня – 8 003 гривні, з 1 грудня – 8 255 гривень; встановлення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС на рівні не нижче мінімальної заробітної плати; виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат з відновленням редакцій статті 95 Кодексу законів про працю України, статті 3 Закону України «Про оплату праці» та інших.

Всеукраїнський протест профспілок: разом за свої прав Всеукраїнський протест профспілок: разом за свої прав Всеукраїнський протест профспілок: разом за свої прав Всеукраїнський протест профспілок: разом за свої прав

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018