Зустріч уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком

18 жовтня 2018,Публікації » Новини

17 жовтня делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в КМУ зустріч з Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком. В обговоренні профспілкових вимог взяли участь також Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, в.о Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, керівники різних секторів економіки.

Голова КМОППОіНУ Олександр Яцунь наголосив на необхідності передбачити у проекті Державного бюджету України на 2019 р. кошти на виконання вимог ст. 61 Закону України «Про освіту» (встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат, а найменшого посадового окладу науково-педагогічного працівника на 25 відсотків вище посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії), висловив вимогу щодо вдосконалення формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами та акцентував увагу на підвищенні оплати праці працівників закладів вищої освіти.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила про існування ризиків дефіциту освітньої субвенції у 2019 році, зауважила, що поділяє стурбованість освітян щодо низького рівня оплати праці та відзначила, що вбачає за доцільне підвищити посадові оклади науково-педагогічних працівників (до тих 9%, що передбачено ДБУ, додати ще 11% підвищення, щоб сукупно посадові оклади працівників вищої школи зросли на 20%).

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018