ЩОДО ЗБЕРЕЖЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ КАТЕГОРІЇ ПРИ ПЕРЕХОДІ З ОДНІЄЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПОСАДИ НА ІНШУ

2 листопада 2018,Публікації » Новини

Пунктом 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 р. № 930 установлено, що за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади у цьому самому закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії та педагогічні звання до наступної атестації.

Тому у випадку, коли педагогічний працівник переходив з однієї педагогічної посади на іншу в тому самому навчальному закладі або ж переходив до іншого навчального закладу, за ним до наступної атестації має зберігатися кваліфікаційна категорія, присвоєна за наслідками попередньої атестації.

Наприклад, при переході з посади вчителя початкових класів ЗСО, якого було атестовано на вищу категорії, на посаду вихователя ЗДО, має зберігатися до наступної атестації кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», присвоєна за наслідками попередньої атестації. Під час наступної чергової атестації атестаційна комісія може прийняти рішення про відповідність кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», яку працівник мав за результатами попередньої атестації. Також може бути прийнято рішення про зниження кваліфікаційної категорії, якщо працівник не будете відповідати вимогам, встановленим для присвоєння цієї кваліфікаційної категорії. Головним критерієм при цьому має бути відповідність працівника вимогам, встановленим пунктами 4.3. - 4.6. Типового положення.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018