Прес-конференція в ІА "Главком"

30 листопада 2018,Новини, Відеоархів

Прес-конференція в ІА "Главком"

29 листопада в інформаційній агенції "Главком" відбулася прес-конференція голови Київської міської організації Профспілки Олександра Яцуня, який проаналізував Державний бюджет 2019 і видатки на систему освіти.

Позиція профспілки освітян столиці не співпадає з урядовою щодо Держбюджету 2019. Ріст з/п на 9%? Це втричі нижче реальної річної інфляції. Хронічний дефіцит освітньої субвенції.

Поділився позитивним досвідом співпраці з Київрадою.

Профспілку надзвичайно турбують:

1. Рекомендації Світового банку щодо
    а) «замороження ст.61 ЗУ «Про освіту»;
    б) подальшого скорочення освітян на 20%... СЛАБКІСТЬ політиків, ЖАДІБНІСТЬ бізнеменів дозволяє міжнародним фінансовим структурам правити Україною. Це неприпустимо!
  2. Процеси приватизації і комерціалізації освіти;
  3. Порушення ст.53 Конституції УКраїни;
  4. Відсутність фінансування на постійний професійний розвиток освітян, в т.ч. за кордоном;
  5. Скасування пенсії за вислугу років;
  6. Проект положення про сертифікацію педпрацівників;
  7. Відсторонення трудових колективів розпоряджатися відсотками від розміщених казначейством коштів, зароблених університетами (у 2018 р. ЗВО заробили 11млрд.грн.);
  8. Проект ЗУ «Про повну загальну середню освіту» (акценти: контракт з освітянами обмеження максимального педагогічного навантаження - 27годин) тощо. Це проект плану дій профспілки, хоча життя завжди піднімає планку вище...

P.S. влада пообіцяла 20% для науково-педагогічних працівників.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018