Прес-конференція на "Главкомі": Стоп знущанню над вчителями!

21 січня 2019,Публікації » Новини

Прес-конференція на "Главкомі": Стоп знущанню над вчителями!

Оприлюднено відкриту заяву Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо жорстоких нападів на вчителів.

Профспілка освітян Києва звертається до Генеральної прокуратури, до Міністерства внутрішніх справ взяти під особистий контроль питання застосування запобіжного заходу для чоловіка, який побив вчителя ліцею – замість домашнього арешту застосувати тримання під вартою, а також внести зміни в закон про протидію булінгу. Про це заявив Олександр Яцунь, голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки, під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

Вимоги КМОППОіНУ, у зв’язку з випадками нанесенням вчителям тяжких тілесних ушкоджень: До Верховної ради України

• внести зміни до законодавства щодо посилення відповідальності за поширення недостовірної інформації про педагогічних працівників (окрім цивільно-правової відповідальності, передбачити адміністративну відповідальність);
  • доповнити Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» стосовно визнання булінгом жорстоких дій батьків, психологічного, фізичного насильства батьків стосовно педагогічних працівників;

До Міністерства освіти і науки України

• внести зміни до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 року № 1205 Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти щодо введення до штатних розписів закладів освіти, окрім посад сторожів посад охоронців;

До міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України

• взяти під особистий контроль питання об’єктивного та оперативного досудового розслідування, питання застосування запобіжного заходу (замість домашнього арешту застосувати тримання під вартою)

До Міністерства освіти і науки України, місцевих органів влади

• організувати низку заходів (конференції, круглі столи тощо) з питання упередження нападів на педагогічних працівників, дотримання права на захист їх честі, гідності та ділової репутації.