Засідання робочої групи з розробки законопроекту про статус педагогічного і науково-педагогічного працівника

8 лютого 2019,Публікації » Новини

07.02.2019 року відбулося засідання робочої групи з розробки законопроекту про статус педагогічного і науково-педагогічного працівника.

З вступним словом виступив ректор Національного технічного університету України імені Ігоря Сікорського Згуровський Михайло Захарович, який наголосив на актуальності та необхідності розробки законопроекту про статус педагогічного і науково-педагогічного працівника.

Голова КМОППОіНУ Яцунь Олександр Михайлович зазначив, що чинне законодавство містить декларативну норму про право педагогічних працівників на захист професійної честі та гідності, проте не передбачає дієвого механізму такого захисту. 18 грудня 2018 року було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)». Разом з тим, згідно з цим Законом жорстокі дії батьків учнів щодо учителів не вважаються булінгом.

Своє бачення щодо концептуальних питань законопроекту висловили також директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Войцехівський Михайло Федорович, завідувач НДЛ Київського університету імені Бориса Грінченка Линьов Костянтин Олександрович, головний науковий консультант відділу проблем розвитнку національного законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України Какауліна Людмила Миколаївна, помічник народного депутата Черних Андрій Олегович, старший науковий співробітник відділу проблем цивільного, трудового та підприємницького права Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України Трунова Галина Анатоліївна, вчителі правознавства Наровлянський Олександр Данилович, Берендєєв Сергій Олександрович, вчитель історії Баленко Ірина Іванівна, заступник директора ЗСО Бабенко Артур Борисович, керівник ІОЦ забезпечення навчального Національного технічного університету України імені Ігоря Сікорського процесу Маторіна Тетяна Анатоліївна та інші.

ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ:

• org.kiev.profspilka@gmail.com