Щодо дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 у 2019 році

20 лютого 2019,Публікації » Новини

До Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України надходять звернення щодо надання роз’яснення стосовно дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» у 2019 році.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підвищуються з 1 січня 2018 р. на 10 відсотків.

Зазначеною постановою не обумовлено встановлення підвищених посадових окладів лише на 2018 рік. У 2019 році посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, мають підвищуватися на 10%.

Таким чином, невиконання у 2019 році вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» щодо підвищення на 10 відсотків посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, є порушенням законодавства.