Спільне засідання Президії ГО "Спілка ректорів вищих навчальних закладів України" і Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти

21 травня 2019,Публікації » Новини

Спільне  засідання Президії ГО "Спілка ректорів вищих навчальних закладів України" і Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти

21 травня 2019 року відбулося спільне засідання Президії ГО "Спілка ректорів вищих навчальних закладів України" і Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти.

Під час обговорення стану підготовки до вступної кампанії 2019 року у закладх вищої освіти голова Профспілки освітян м. Києва Олександр Яцунь підняв перед віце-прем’єром В’ячеславом Кириленком питання щодо обсягів державного замовлення у ЗВО (зокрема щодо запланованого зменшення бюджетних місць за рівнем «магістр»). "Такі кроки можуть призвести до скорочення науково-педагогічного складу ЗВО, зростання вартості навчання в ЗВО для контрактників, відтоку людського капіталу за кордон" - зауважив голова КМОППОіНУ.

Окрім того,учасники засідання обговорили питання основних завдань Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти і нормативно-правового регулювання його діяльності.