ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany

Прес-конференція на тему: «Законопроект № 10204: ризики для освітян!»

5 червня 2019,Публікації » Новини

Прес-конференція на тему: «Законопроект № 10204: ризики для освітян!»

Учасники пресконференції обговорили можливі ризики прийняття проєкту закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 10204 від 05.04.2019 р.) для працівників закладів загальної середньої освіти.

Організатори: Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України.

Як відомо, 30 травня Верховна Рада підтримала в першому читанні проєкт закону «Про повну загальну середню освіту», одними з ключових положень якого є норми про мову навчання.

Документом пропонується визначити правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи загальної середньої освіти.

Також передбачається врегулювати питання доступності та забезпечення рівного доступу дітей до повної загальної середньої освіти, зокрема: доступності для осіб з особливими освітніми потребами, а також територіальної доступності установ загальної середньої освіти, зобов’язання органів влади забезпечувати відповідну доступність до таких установ; якості повної загальної середньої освіти і забезпечення академічної доброчесності у сфері загальної середньої освіти; мови освіти в закладах загальної середньої освіти.

Для педагогів передбачається сертифікація, зазначені засади здійснення інституційного аудиту. Передбачено самоврядування в навчальному закладі, зокрема учнівське та батьківське; права й обов'язки учасників освітнього процесу.

Повноваження органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері загальної середньої освіти будуть розмежовані.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018