Засідання робочої групи з підготовки законопроекту «Про повну загальну середню освіту»

19.06.2019 року відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки законопроекту «Про повну загальну середню освіту» реєстраційний №10204 до другого читання. На засіданні робочої групи обговорювалися питання організації освітнього процесу, трудових відносин в системі повної загальної середньої освіти, оплати праці та інші. За результатами обговорення члени робочої групи підтримали позиції профспілки щодо:

• вилучення зі ст. 22 законопроекту положення, згідно з яким педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років;
  • збереження норми чинного ЗУ «Про загальну середню освіту» щодо нормативу наповнюваності класів закладів загальної середньої освіти (не більше 30 учнів);
  • доповнення ч.2. ст.22 (встановлює перелік актів, якими регулюються права працівників) колективними договорами та угодами, правилами внутрішнього трудового розпорядку;
  • розподілу педагогічного навантаження за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації закладу освіти;
  • збереження надбавок і доплат за окремі види педагогічної діяльності.

Наступне засідання робочої групи відбудеться 21 червня 2019 року о 10:00 (вул. Садова, 3а, к.1316). В подальшому позиції, напрацьовані робочою групою, будуть розглядатися Комітетом ВРУ з питань науки і освіти.

02.вересня

З Днем знань!