З 1 вересня 2019 року підвищуються посадові оклади педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти

14 серпня 2019,Публікації » Новини

Кабінет міністрів України 10 липня 2019 року прийняв постанову № 695. Згідно з зазначеною постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 р. № 22 “Про підвищення оплати праці педагогічних працівників”, доповнивши її підпунктом 11 такого змісту:

“11. Установити, що посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, крім тих, посадові оклади (ставки заробітної плати) яких підвищено відповідно до пункту 1 цієї постанови та постанови Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2018 р. № 1100 “Про підвищення оплати праці педагогічних працівників спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл-інтернатів)” (Офіційний вісник України, 2019 р., № 2, ст. 23), підвищуються з 1 вересня 2019 р. на 10 відсотків.”.

2. Установити, що реалізація цієї постанови здійснюється у межах затвердженого фонду заробітної плати на відповідний рік без компенсації видатків з державного бюджету місцевим бюджетам».

Це означає, що з 1 вересня 2019 року підвищуються на 10 відсотків посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється не за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам і яким не підвищили посадові оклади у 2018 році, а саме педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти.