Зміни у порядку повідомної реєстрації колективних угод і договорів

6 вересня 2019,Публікації » Новини

Зміни у порядку повідомної реєстрації колективних угод і договорів

Урядом спрощено процедуру повідомної реєстрації колективних угод і договорів, змін і доповнень до них.

Сторонам колективних угод і договорів пропонується подавати на повідомну реєстрацію один примірник документа в паперовій або в електронній формі.

Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації угоди, договору, повертати на доопрацювання, витребовувати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.

З метою посилення інформування заінтересованих суб’єктів реєструючий орган оприлюднює:

• реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них;
  • їх текст;
  • перелік підприємств, установ, організацій, для яких є обов’язковими положення колективної угоди (у разі його подання сторонами цієї угоди).