Уряд затвердив план розвитку середньої освіти

Уряд затвердив план розвитку середньої освіти Вперше відбулось розширене засідання Уряду, присвячене розвитку української школи. "Українська школа, як і освіта в цілому, живе повноцінним життям. Вона тепер реформується відповідно до нових запитів сучасної епохи. Наші кроки концептуально спрямовані на головне в освіті - підвищення її якості", - сказав міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

Кабінет Міністрів України ухвалив пакет нормативно-правових актів, які сприятимуть подальшому розвитку української загальної середньої освіти.

Зокрема, уряд затвердив План дій щодо розвитку загальної середньої освіти на 2009-2012 роки, Концепцію державної програми розвитку позашкільної освіти на 2010-2014 роки.

Урядовці також прийняли такі рішення:

- про встановлення надбавок педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів у розмірі 20% від посадового окладу;
-  про завершення будівництва загальноосвітніх навчальних закладів;про створення Ради директорів загальноосвітніх навчальних закладів при Кабінеті Міністрів України;
- про групи продовженого дня загальноосвітніх навчальних закладів;
- про дошкільний навчальний заклад - Центр розвитку дитини та типові штатні нормативи дошкільних навчальних закладів;
- про придбання продуктів харчування бюджетними установами, зокрема, школами, та щодо обов'язкової сертифікації продуктів шкільного асортименту.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018