Засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

2 жовтня 2019,Публікації » Новини

Засідання Ради ректорів Київського вузівського центру

1 жовтня 2019 року відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського регіону, під час якого обговорювалися питання запровадження студентських електронних квитків для громадського транспорту, а також проект Закону України «Про внесення змін до законів України щодо фінансування вищої освіти».

Голова Профспілки освітян м. Києва О.М. Яцунь доповів про запровадження студентських електронних квитків для громадського транспорту та, зокрема, акцентував увагу на основних ризиках, пов'язаних з розповсюдженням персоніфікованих транспортних карток. «Незабезпечення пільгового проїзду студентам закладів вищої освіти може призвести до непередбачуваних насолідків - «соціального вибуху» та протестних акцій» - зауважив О.М.Яцунь.

Учасники засідання Ради ректорів також мали можливість поставити уточнюючі питання представникам КПУ «ГІОЦ».

Голова Ради ректорів Київського вузівського регіону, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури П.М. Куліков наголосив на необхідності розробки та запровадження зручного та ефективного механізму організації проїзду студентів міським транспортом.

Після обговорення даного питання члени Ради ректорів прийняли рішення звернутися до Київського міського голови з проханням забезпечити дотримання прав студентів при запровадженні студентських електронних квитків для громадського транспорту.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!