«Подарунок» можновладців до Дня працівників освіти

7 жовтня 2019,Публікації » Новини

«Подарунок» можновладців до Дня працівників освіти

Народні депутати України Совсун І.Р., Піпа Н.Р., Вакарчук С.І., Васильченко Г.І., Лозинський Р.М., Василенко Л.В., Цабаль В.В., Осадчук А.П., Юрчишин Я.Р., Рахманін С.І., Устінова О.Ю., Стефанишина О.А., Клименко Ю.Л. пропонують (правка до законопроекту «Про повну загальну середню освіту» №228) «усунути доплати за певні види робіт, оскільки ці види робіт не є додатковими та мають входити у посадові обов’язки вчителів… скасувати надбавку за вислугу років, оскільки вона не відображає безпосередньо професійного зростання педагогічних працівників. Норми цієї статті будуть реалізовані у році, наступному за тим, коли заробітна плата педагогічного працівника найнижчого тарифного розряду сягне мінімуму, визначеного ЗУ “Про освіту”».

Разом з тим, така позиція є цинічною та виглядає як спроба уникнути суттєвого підвищення заробітної плати освітян, пов’язаного з реалізацією статті 61 Закону України «Про освіту». Адже зняття доплат та надбавок до посадових окладів повністю нівелюватиме зростання заробітної плати педагогічних працівників, передбачене ст. 61 Закону України «Про освіту».

Профспілка освітян м. Києва висловлює категоричний протест проти таких «покращень» від народних депутатів!

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!