15 жовтня 2019,Публікації » Новини

11 жовтня 2019 року відбулися Загальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. Києва

У роботі Загальних зборів взяли участь Київський міський голова Віталій Кличко, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, директор Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Олена Фіданян. Учасники зборів обговорили з Київським міським головою В. Кличком, питання:

1. Зростання у 2020 муніципальної надбавки з 20% до 30% для всіх працівників галузі.
  2. Будівництва доступного житла для освітян (вул. Сеченова, 9).
  3. Виплати премії працівникам закладів освіти за підсумками року в усіх районах м. Києва.
  4. Виплати щомісячної премії всім непедагогічним працівникам закладів освіти.
  5. Запровадження муніципальної варти в усіх навчальних закладах столиці.
  6. Збереження пільг на проїзд для студентів при запровадженні електронного квитка.

Віталій Кличко завірив, що упродовж 2 тижнів ці питання будуть вивчені. Голова Профспілки працівників освіти також запропонував В. Кличку підписати з профспілкою освітян столиці соціальну угоду.

Профспілкові лідери навчальних закладів столиці висловили справедливе обурення щодо з/п «Про повну загальну середню освіту» №0901, розробленого МОН та поправками до нього, внесеними депутатами з партії Голос (зокрема І.Совсун), а саме:

1. Переведення працівників пенсійного віку на строковий трудовий договір.
  2. Встановлення 40-годинного робочого тижня для педагогічних працівників.
  3. Скасування надбавок та доплат, у тому числі за вислугу років, престижність педагогічної праці, перевірку зошитів, сертифікацію, завідування кабінетом, класне керівництво, вчене звання, науковий ступінь.
  4. Встановлення доплат за виконання обов’язків педагога-наставника у граничному розмірі, а не фіксованому розмірі.
  5. Введення обов’язкової сертифікації для педагогічних працівників.

Не менш суперечливим є проект Закону України «Про внесення змін до законів України щодо фінансування вищої освіти» (реєстр. № 2170 від 24.09.2019 року), внесений народними депутатами України Совсун І.Р., Цабаль В.В., оскільки він суттєво змінює систему фінансування закладів вищої освіти.

Учасники загальних зборів голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. Києва висловили протест проти намірів народних депутатів звузити трудові, соціально-економічні гарантії працівників і заявили про застосування всіх можливостей для надійного захисту прав спілчан.

Загальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. КиєваЗагальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. КиєваЗагальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. КиєваЗагальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. КиєваЗагальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. КиєваЗагальні збори голів первинних профспілкових організацій закладів освіти м. Києва

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.