Проект Державного бюджету 2020: молоді педагоги одержать додаткові виплати, проте суттєвого зростання заробітної плати всім працівникам не заплановано!

6 листопада 2019,Публікації » Новини

За інформацією Міністерства освіти і науки України зарплати всіх освітян у новому році мають зрости на 9%. На жаль, це жодним чином не компенсує ні зростання цін на споживчі і неспоживчі товари, ні тарифів..., Щоправда, молоді вчителі зі стажем до 10 років, наприкінці року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів — майже 21 тис грн. Загалом передбачається, що таку додаткову виплату отримають 73,9 тисяч освітян.

Позитивно оцінюючи такі кроки щодо молодих педагогів, Профспілка освітян м. Києва вимагає підвищення оплати праці всім освітянам. В Державному бюджеті на 2020 рік мають бути враховані видатки на реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 №822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», якою передбачено встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії на рівні 2,5 прожиткових мінімумів.

Викликає занепокоєння також недостатній обсяг видатків освітньої субвенції на оплату праці для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста Києва. Вкотре наголошуємо на неприйнятності невиконання вимог ст. 61 Закону України «Про освіту» щодо оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників, а також недопустимості запропонованих народними депутатами звужень прав освітян: запровадження для педагогічних працівників 40-годинного робочого тижня, введення обов’язкової сертифікації для всіх педагогічних працівників, які працюють у закладах загальної середньої освіти для здійснення педагогічної діяльності, скасування доплат за окремі види педагогічної діяльності, наукові ступені та вчені звання, надбавки за вислугу років, переведення педагогічних працівників пенсійного віку на строковий трудовий договір, що укладається строком від одного до трьох років.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.