Щодо оплати праці вчителю іноземної мови за години роботи в початкових класах

29 листопада 2019,Публікації » Новини

Щодо оплати праці вчителю іноземної мови за години роботи в початкових класах

Оплата праці працівників закладів та установ освіти здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, та наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 "Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ", інших нормативно-правових актів.

Відповідно до пункту 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930, за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного закладу освіти до іншого, а також на інші педагогічні посади у цьому самому закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації. У листі від 13.05.2015 р. № 2/4-13-935-15 Міністерство освіти і науки України зазначило, що норма щодо збереження кваліфікаційної категорії при переході педагогічного працівника з однієї посади на іншу застосовується також й при додатковому педагогічному навантаженні працівників.

Додатком 6 до наказу № 557 визначені тарифні розряди, за якими здійснюється оплата праці вчителів закладів загальної середньої освіти. Додатком 6 не передбачено залежності розмірів посадових окладів від того, у яких класах здійснюється викладання того чи іншого предмету.

Таким чином, вчителю англійської мови, який викладає у 1 - 11 класах, оплата праці здійснюється за категорією, присвоєною при атестації, на все його педагогічне навантаження вчителя англійської мови, у тому числі і за години англійської мови в 1 - 4 класах.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!