Уряд прийняв рішення про виплату допомоги вчителям у розмірі 10 прожиткових мінімумів

19 грудня 2019,Публікації » Новини

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 15.12.2019 № 1028, згідно з якою вчителям, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років, передбачається виплата допомоги в 2020 році у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року.

На жаль, постановою передбачено виплату не всім категоріям працівників. Окрім того, виплата вчителям, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років не вирішує системно питання підвищення рівня оплати праці працівників освіти. КМОППОіНУ наполягає на поетапному виконанні статті 61 Закону України «Про освіту» щодо щорічного збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а з 2023 року - трьох мінімальних заробітних плат.

Текст постанови