Відбулося профспілкове віче

16 січня 2020,Публікації » Новини

Відбулося профспілкове віче

Сьогодні, 16 січня 2019 року, відбулося Профспілкове віче. Участь у ньому взяли представники понад 60 тисяч первинних профспілкових організацій з усієї України, яких делегували 7 млн. членів професійних спілок.

Представники трудових колективів підприємств, установ і організацій всіх сфер економіки країни донесли до суспільства та керівництва держави тривогу і обурення через проведення владою так званих економічних і соціальних реформ.

Спілчани вимагають, зокрема:

• зупинити процеси законодавчого руйнування трудового законодавства і трудових прав, що намічено у законопроекті «Про працю» № 2708, законопроектах щодо змін у діяльності професійних спілок (№ 2681) та системи загальнообов’язкового державного соціального страхування (№ 2275);
  • відкликати з Верховної Ради України проєкт Закону України «Про працю».

Учасниками Всеукраїнського профспілкового Віче прийнято відповідну резолюцію, текст якої передано в Офіс Президента України.