Всеукраїнська акція протесту профспілок проти бідності в Україні

19 жовтня 2009,Публікації » Новини
Всеукраїнська акція протесту профспілок проти бідності в Україні17 жовтня 2009 року у столиці відбулась Всеукраїнська акція протесту профспілок проти бідності в Україні. Акцію протесту провела Федерація профспілок України з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю.

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України підтримала акцію протесту і приєдналася до приблизно 15 тисяч членів профспілок з усіх областей України.
Дії ФПУ підтримало населення міста Києва і теж долучилося до учасників народної ходи.

Мітинг на майдані Незалежності відкрив і виступив з промовою Голова ФПУ, народний депутат України В.Г. Хара.
Після мітингу пройшла народна хода до Кабінету Міністрів України, де відбулося пікетування КМУ.

Учасники акції – представники з усіх регіонів України – вручили резолюцію Всеукраїнської акції протесту профспілок керівництву Уряду і Секретаріату Президента України.

Акція протесту продемонструвала єдність і готовність домогтися від влади і роботодавців встановлення в Україні гідних і безпечних умов праці, її соціально справедливої оплати, а також достойного соціального забезпечення ветеранів, молоді, жінок, рішучість українців подолати бідність і забезпечити собі та своїм родинам кращі умови життя.

Прес-служба КМОППОіНУ

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку