Міжнародна співпраця КМОППОіНУ – розширюємо горизонти

20 жовтня 2009,Публікації » Новини
Міжнародна співпраця КМОППОіНУ – розширюємо горизонти20 жовтня 2009 року Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України підписала угоду про дружбу і співпрацю з Гістадрутом Бмирхав Натанія (Ізраїль). Свої підписи на документах поставили голови профспілок Олександр Яцунь і Моше Самія.

За умовами договору обидві сторони домовилися діяти разом у питаннях соціального-економічного захисту, правової підтримки, утвердження духовних інтересів членів профспілки, а також у сфері культурно-масової, спортивно-оздоровчої і гуманітарної діяльності.

Міжнародна співпраця КМОППОіНУ – розширюємо горизонти
Урочисте підписання угоди відбулося у присутності десяти голів районних у м. Києві організацій Профспілки, представників вищої школи столиці та гостей.

На добру згадку О. Яцунь подарував колегам із Ізраїлю сувеніри із національною символікою. «Я дуже вражений теплом прийому у освітянській профспілці і сподіваюся, що наша співпраця буде такою ж дружньою і надалі», – сказав Моше Самія на церемонії підписання.

Прес-служба КМОППОіНУ
Довідка
Гістадрут (Федерація праці, Генеральна федерація робочих землі Ізраїлю) – ізраїльська профспілка.

Заснований у грудні 1920 в Хайфі як єврейський профспілка, що забезпечує також біржу праці, допомоги на випадок хвороби тощо.
Гістадрут став одним з найвпливовіших установ держави Ізраїль, основою трудового сіоністського руху. Крім виконання ролі профспілки він також став власником багатьох підприємств, і найбільшим роботодавцем у країні, утворивши цілий сектор економіки.
Через своє економічне крило «Товариство трудящих», Гистадрут управляє рядом підприємств, включаючи найбільші в країні промислові конгломерати, і найбільший банк, ХаПоалім. Також він забезпечує систему медичного страхування.

У зв'язку з лібералізацією ізраїльської економіки роль Гістадруту в 1980-ті роки знизилася, але він продовжує залишатися важливим фактором у країні. Захищає інтереси членів профспілки, є оганізатором низки загальних страйків (1997, 1999, 2002).