Про оплату праці працівників освіти і науки в умовах епідемії грипу

3 листопада 2009,Публікації » Новини
Про оплату праці працівників освіти  і науки в умовах епідемії грипу Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на численні запитання з місць стосовно реалізації наказу Міністерства освіти і науки України від 30 жовтня 2009 року № 996 «Про тимчасове зупинення навчального процесу у навчальних закладах та установах освіти» в частині оплати праці працівників у цей період рекомендують керуватися положеннями Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2007– 2009 роки.

Положення Угоди діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів та установ освіти, які перебувають у сфері дії сторін Угоди, і є обов’язковими для включення до колективних договорів, угод нижчого рівня (п. 1.4 Угоди).

Відповідно до пункту п. 8.3.4 оплату простою не з вини працівника рекомендовано здійснювати в розмірі не менше тарифної ставки (посадового окладу).
Щодо педагогічних працівників, то оплату їх праці у випадках, коли впродовж певного періоду заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), рекомендовано провадити з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

З метою недопущення зниження рівня соціальної захищеності освітян, особливо в умовах поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань, просимо керівників навчальних закладів, установ освіти і науки та профспілкові органи забезпечити збереження на цей час за працівниками заробітної плати незалежно від режиму роботи закладів, установ.

Прес-служба КМОППОіНУ

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН