Федерація професійниї спілок України

ПРЕЗИДІЯ

ПОСТАНОВА

05.12.2008   м. Київ   № П-29-2

Про протестні дії ФПУ у зв’язку
з порушеннями трудових прав
і гарантій трудящих в умовах
фінансово-економічної кризи

У зв’язку із загостренням фінансово-економічної кризи в Україні, намаганнями влади і бізнесу перекласти тягар кризи на плечі трудящих, що призводить до масових порушень трудових і соціально-економічних прав та гарантій працівників, незаконних звільнень, невиплати заробітної плати, різкого зниження рівня життя громадян.
Президія Федерації професійних спілок України

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Основні вимоги Федерації профспілок України до органів державної влади (додаток 1).
  2. Членським організаціям 17 грудня 2008 року провести в регіонах акції протесту профспілок, на яких підтримати вимоги ФПУ і висунути власні вимоги до органів місцевої влади, органів місцевого самоврядування та роботодавців.
  3. Всеукраїнську акцію протесту ФПУ в місті Києві провести 23 грудня 2008 року.
  4. Утворити Координаційний комітет ФПУ з питань проведення протестних дій ФПУ у зв’язку з порушенням конституційних прав громадян на гідний життєвий рівень та затвердити його склад(додаток 2).
    Доручити Координаційному комітету організацію Всеукраїнської акції протесту ФПУ і підготовку пропозицій щодо подальших дій ФПУ з урахуванням фактичного виконання вимог профспілок та стану забезпечення трудових і соціально-економічних прав членів профспілок.
  1. Членським організаціям забезпечити участь у Всеукраїнській акції протесту ФПУ 23 грудня ц.р. згідно з додатком 3.
  2. Контроль за виконанням постанови покласти на Голову Федерації профспілок України Хара В.Г.
Голова ФПУ
В.Г. Хара