Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

У Києві відбулося підсумкове засідання Дискусійного клубу

9 грудня 2009,Публікації » Новини
У Києві відбулося підсумкове засідання Дискусійного клубу  8 грудня 2009 року за підтримки Міністерства освіти і науки України і Європейського Фонду Освіти (ЄФО) у Києві відбулося четверте, підсумкове, засідання Дискусійного клубу, ініційованого Компанією СКМ. Партнерами засідання виступили: Європейська бізнес-асоціація (ЕВА), інформаційне агентство "Інтерфакс - Україна", журнал "Фокус" та газета "Сегодня".

У підсумковому засіданні Дискусійного клубу на тему "Співпраця ринку праці і ринку освіти в Україні" участь взяли більше 80 осіб, серед яких - представники сфери освіти, органів влади, працедавців, експертного співтовариства і ЗМІ.

У рамках підсумкового засідання Дискусійного клубу в Києві найбільші працедавці і ВНЗ України представили практичні приклади взаємодії, які дають студентам можливість отримувати знання і навики, що потрібні для реального сектору економіки. Крім того, в засіданні взяли участь міжнародні експерти, які розповіли про досвід співпраці працедавців і ВНЗ у своїх країнах. Також учасники засідання обговорили нові ініціативи працедавців і ВНЗ у цій сфері і конкретні кроки, які можна і потрібно зробити і системі освіти, і українським ВНЗ для того, щоб їх випускники здобували освіту, що відповідає вимогам працедавців.

"Взаємодія системи освіти і ринку праці - топ-тема в галузі освіти у всій об'єднаній Європі. Так, в 2010 році Європарламент планує ретельно вивчити досвід у цій сфері, як країн-членів ЄС, так і країн-партнерів, а кращі практики - підтримувати і тиражувати, - сказала Наталя Ємченко, Директор зі зв'язків із громадськістю і комунікацій Компанії СКМ. - В Україні також є дуже якісні проекти, результати яких вражають вже сьогодні. І наше завдання в 2010 році полягає не лише у тому, щоб знайти і підтримати кращі практики, але і зробити так, щоб про них дізналися в Україні і за її межами".

У своєму зверненні до учасників Дискусійного клубу в Києві Заступник Міністра освіти і науки України Тарас Фініков відзначив: "Ефективна взаємодія з працедавцями - пріоритет діяльності МОН. Це підтверджують і 7 діючих проектів, і багаточисельні приклади співпраці з такими працедавцями як: СКМ, МЕТРО Кеш енд Керрі, МТС, Київська інвестиційна група, Майкрософт та ін.".

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень