У Києві відбулося підсумкове засідання Дискусійного клубу

9 грудня 2009,Публікації » Новини
У Києві відбулося підсумкове засідання Дискусійного клубу  8 грудня 2009 року за підтримки Міністерства освіти і науки України і Європейського Фонду Освіти (ЄФО) у Києві відбулося четверте, підсумкове, засідання Дискусійного клубу, ініційованого Компанією СКМ. Партнерами засідання виступили: Європейська бізнес-асоціація (ЕВА), інформаційне агентство "Інтерфакс - Україна", журнал "Фокус" та газета "Сегодня".

У підсумковому засіданні Дискусійного клубу на тему "Співпраця ринку праці і ринку освіти в Україні" участь взяли більше 80 осіб, серед яких - представники сфери освіти, органів влади, працедавців, експертного співтовариства і ЗМІ.

У рамках підсумкового засідання Дискусійного клубу в Києві найбільші працедавці і ВНЗ України представили практичні приклади взаємодії, які дають студентам можливість отримувати знання і навики, що потрібні для реального сектору економіки. Крім того, в засіданні взяли участь міжнародні експерти, які розповіли про досвід співпраці працедавців і ВНЗ у своїх країнах. Також учасники засідання обговорили нові ініціативи працедавців і ВНЗ у цій сфері і конкретні кроки, які можна і потрібно зробити і системі освіти, і українським ВНЗ для того, щоб їх випускники здобували освіту, що відповідає вимогам працедавців.

"Взаємодія системи освіти і ринку праці - топ-тема в галузі освіти у всій об'єднаній Європі. Так, в 2010 році Європарламент планує ретельно вивчити досвід у цій сфері, як країн-членів ЄС, так і країн-партнерів, а кращі практики - підтримувати і тиражувати, - сказала Наталя Ємченко, Директор зі зв'язків із громадськістю і комунікацій Компанії СКМ. - В Україні також є дуже якісні проекти, результати яких вражають вже сьогодні. І наше завдання в 2010 році полягає не лише у тому, щоб знайти і підтримати кращі практики, але і зробити так, щоб про них дізналися в Україні і за її межами".

У своєму зверненні до учасників Дискусійного клубу в Києві Заступник Міністра освіти і науки України Тарас Фініков відзначив: "Ефективна взаємодія з працедавцями - пріоритет діяльності МОН. Це підтверджують і 7 діючих проектів, і багаточисельні приклади співпраці з такими працедавцями як: СКМ, МЕТРО Кеш енд Керрі, МТС, Київська інвестиційна група, Майкрософт та ін.".

2017 рік оголошено роком первинної профспілкової організації.

ІНІЦІАТИВИ ТА ПРОГРАМИ:

Програми доступного житла У жовтні в Україні стартує конкурс «Учитель року – 2014» З профспілкою дешевше! 2013 - «З профспілкою дешевше» Перспективи та можливі ризики програми «Доступне житло»