До Києва прибув Вифлеємський вогонь

22 грудня 2009,Публікації » Новини
До Києва прибув Вифлеємський вогонь До Києва 20 грудня прибув Вифлеємський вогонь миру, який передали українським церквам в приміщенні Українського центру народної культури «Музей Івана Гончара».
Як повідомляє Державна телерадіокомпанія «Українське телебачення і радіомовлення», Вифлеємський вогонь отримали представники чотирьох церков - Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви і Римо-католицької церкви.

Акції «Вифлеємський вогню миру» започаткувала 1988 року австрійська телерадіокомпанія. Її мета - донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим людям, які святкують Різдво поза домом, - у лікарнях, притулках і тому подібне. До Європи Вогонь з Вифлеєма наприкінці листопада доставляють літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує з рук в руки так званою «скаутською естафетою» по всій Європі. З Австрії через Словаччину і Польщу в середині грудня Вогонь потрапляє і до України, де про нього піклується найбільша скаутська організація України - «Пласт».

ОГОЛОШЕННЯ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ

ХІІІ звітно-виборна конференція КМОППОіНУ 13 березня 2020 року відбудеться ХІІІ звітно-виборна конференція Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України   ПОРЯДОК ДЕННИЙ Звіт про роботу ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і ...

29.січня