Позиція Мінпраці щодо виплати надбавок педпрацівникам

19 січня 2010,Публікації » Новини

Позиція Мінпраці щодо виплати надбавок педпрацівникам
Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 22.12.09 № 822/13/84-09

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув листа Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації щодо критеріїв, за якими педагогічним працівникам може установлюватись надбавка, передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.09 № 1130 «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I – II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників», і в межах компетенції повідомляє.

Зазначеною постановою Кабінету Міністрів України з 1 січня 2010 року з метою підвищення престижності праці педагогічних працівників установив надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
На нашу думку, ця надбавка виплачується працівникам, які обіймають зазначені у постанові посади, за відпрацьований час.

Директор департаменту О.П.Товстенко

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку