Історія баскетбольних кубків СПА м. Києва

Історія баскетбольних кубків СПА м. Києва З 1999 року Правлінням Студентської профспілкової асоціації м. Києва започатковано змагання з баскетболу серед чоловічих студентських команд на кубок СПА м. Києва.
Уже 10 років поспіль в турнірі з цього динамічного та інтелектуального виду спорту беруть участь збірні команди понад 20 вищих навчальних закладів столиці.

За багаторічну історію існування змагання має своїх переможців. Чотири рази кубок здобували спортсмени із Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, тричі головний приз діставався Київському національному університету технологій та дизайну і тричі його виборювали команди НТУУ «Київський політехнічний університет».
Багаторічна кропітка робота Студентської профспілкової асоціації м. Києва з розвитку студентського баскетболу увінчалася створенням Всеукраїнської громадської організації «Національна баскетбольна студентська асоціація».

Президентом асоціації було обрано ректора НТУУ «Київський політехнічний інститут» М.З. Згуровського. Віце-президенти асоціації – ректор Київського національного університету технологій та дизайну О.І. Волков, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України О.М. Яцунь та народний депутат України, глава Федерації баскетболу України О.М. Волков.

Прес-служба СПА м. Києва

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН